KUCHNIA

Herbata – klasycznie, czy owocowo?

Herbatę warto pić. Od dawien dawna wiadomo, że ma ona właściwości oczyszczające i uspokajające.
Ale nie tylko dlatego – chyba każdy z nas ma swoje „rytuały” związane z tym niesamowitym napojem. Jedni lubią wypić ją przy rozpalonym kominku trzymając w ręku swój ulubiony kubek, a inni niczym Brytyjczycy zaparzają kolejny litr herbaty kiedy wybije piąta. W jakiejkolwiek formie lubicie pić herbatę – warto rozejrzeć się za nowościami i tym jakie herbaty są aktualnie dostępne.

Świetną propozycją są herbaty firmy Basilur. To tradycyjna mieszanka herbat, która z łatwością łączy ze sobą różne smaki. Inspiracją przy produkcji suszu są dawne herbaty ze Sri Lanki – dzięki temu parząc herbatę od Basilur możemy uzyskać czystą cejlońską herbatę – czyli klasykę, którą lubi każdy.

Warto jednak czasem wyjść poza przyzwyczajenia i spróbować czegoś niestandardowego.  Może coś egzotycznego? Właśnie taką propozycją jest herbata czarna o smaku mango. Taka herbata to idealna propozycja dla podwieczorku.  20 saszetek przepysznej herbaty zaskakuje słodkim smakiem i aromatem. Wśród składników oprócz mango można wyczuć również delikatny posmak pomarańczy. Ta kompozycja smaku zaproponowana od Biocomplete – to idealna propozycja dla ludzi, którzy lubią po prostu smaczną herbatę inną niż wszystkie. 

Wśród miłośników herbat owocowych na pewno znajdzie się ktoś chętny na Eliksir z kwiatu czarnego bzu.Takie propozycje serwuje sklep Rembowscy. Znakomite połączenia smaków to propozycja idealna dla każdego. Eliksir idealnie nadaje się jako dodatek do herbaty, nadaje się również do picia na zimno. W okresie letnim gasi nawet największe pragnienie, zaś w okresie jesienno-zimowym w połączeniu z gorącą herbatą pomoże Ci wyjść z przeziębienia, pamiętajcie, że Kwiaty z czarnego bzu są doskonałym środkiem napotnym
i przeciwgorączkowym dla dzieci i osób starszych. A więc może warto spróbować? 

 

A jaka herbata jest waszą ulubioną?  Włączamy czajniki i zaparzamy!


Udostępnij

WPISY, KTÓRE MOGĄ CIĘ ZAINTERESOWAĆ

Akcesoria
Kuchnie są różne – mają inną stylistykę, kolory, rozmiary. W każdej kuchni panuje jej charakterystyczny klimat i zapach ( np. gotującego się obiadu lub świeżo upieczonej drożdżówki)  Każdy lubi usiąść przy swoim kuchennym stole, napić się pysznej kawy, lub herbaty i spokojnie pomyśleć.  Dlatego dzisiaj przygotowaliśmy dla Was najatrakcyjniejsze czajniki dostępne na rynku. Niektóre czajniki znacznie różnią się od siebie: jedne są bardziej nowoczesne – inne bardziej w stylu retro, są z różnych półek cenowych, mają różne dodatkowe zastosowania i mechanizmy. Dlatego po to jest nasz ranking, by każdy znalazł czajnik, który idealnie będzie pasował do waszego stylu kuchni! J Zobaczcie nasze propozycje:
WIĘCEJ
Kulinaria
Podejrzewam, że pojęcie kuchni molekularnej wydaje Wam się bardzo współczesne. Faktycznie, sam termin został stworzony 1988 roku, przez węgierskiego fizyka i francuskiego chemika. Jednak pierwsze próby eksperymentowania z molekułami przy żywności datuje się na przełom XVIII i XIX wieku. Możemy cofnąć się jeszcze bardziej – do momentu, gdy w 1883 roku na Uniwersytecie Jagiellońskim dwóch polskich profesorów po raz pierwszy na świecie skrapla ciepły azot. Ciekawi Was co było dalej? Zapraszam na spacer po ciekawostkach, które dla Was zebrałam.
WIĘCEJ
Kulinaria
Kto jest łasuchem – ręka w górę! Wiem, że Wasze dzieci uwielbiają słodycze i przekąski. Jednak podejrzewam, że większość z Was również dołącza do tego grona i systematycznie podjada mniej lub bardziej zdrowe rzeczy. Jakie smakołyki i akcesoria warto mieć w kuchni, a jakie w torbie lub plecaku? Przygotowałam dla Was pyszne zestawienie.
WIĘCEJ